Nieuws

Boek over het magische sportjaar 1974 met Cruijff, Ali, Merckx en Jan Wauters

Deze week verschijnt het boek  1974, het verhaal van Merckx, Cruijff, Ali en Jan Wauters over het magische sportjaar 1974. Het boek is geschreven door Benno Wauters, zoon van de Vlaamse radiolegende Jan Wauters.

Volgens de uitgever Borgerhoff & Lamberigts was 1974 “een meer dan memorabel sportjaar”. Gewezen wordt op het WK voetbal, de Giro, de Tour de France en Muhammed Ali, die in dat jaar opnieuw wereldkampioen in het zwaargewicht werd.

“Al deze bijzondere gebeurtenissen komen aan bod, gecombineerd met herinneringen van wijlen Jan Wauters, Vlaanderens grootste sportjournalist, die van elk van deze historische gebeurtenissen verslag deed en bij elk van deze helden op bezoek ging. Benno Wauters, zijn zoon, tekende de verhalen op en maakte er een schitterend geheel van”, zo prijst de uitgever het boek aan.

Zo is Johan Cruijff op dat moment de beste voetballer ter wereld, maar verliest hij in de WK-finale tegen West-Duitsland, Eddy Merckx wint zijn laatste Tour, zijn laatste Giro, zijn laatste WK. En Mohammed Ali herovert na zijn schorsing de wereldtitel boksen door Frazier en Foreman te verslaan.

Auteur Benno Wauters is in dat jaar nog maar een kind, maar zijn vader Jan beleeft alles mee. Zijn zoon verweeft in het boek de unieke blik op de topsport van Jan Wauters met de verhalen van de drie grote sportmensen.

Benno Wauters schreef eerder wielerboeken over o.a. de Gentse Zesdaagse en de Belgische wereldkampioenen.