Nieuws

Voetbalmakelaars

In het zicht van de maand cadeautjesmaand december verschijnen er diverse boeken van sportjournalisten. ‘Weekendmiljonairs’ is het nieuwe boek van het VI-duo Tom Knipping/Iwan van Duren. Ook is nu al een boek aangekondigd dat op 7 mei 2019 verschijnt over voetbalster Lieke Martens. 

‘Weekendmiljonairs’ is het vijfde boek van Tom Knipping en Iwan van Duren. In alle gevallen wordt de rode draad gevormd door de relatie tussen geld en voetbal. Ditmaal draait het om de rol van de voetbalmakelaars, een bijzondere beroepsgroep volgens de auteurs met als adagium ‘Show me the money’.

De handel van de voetbalmakelaars wordt geschetst met verhalen over Cor Coster de schoonvader van Johan Cruijff en pionier in dit metier, André Gieling, Rodger Linse, Mino Raiola, Jorge Mendes, Carlos Barros en Markku Ritala. Ook vertellen onder anderen Willem van Hanegem, Theo van Seggelen en Vincent Kompany over hun ervaringen met makelaars.

Weekend Miljonairs telt 240 pagina's en wordt uitgegeven door Voetbal International. Het boek kost 20 euro.

In het volgend jaar verschijnende boek ‘Lieke’ beschrijft freelance-auteur Vincent de Vries het succesverhaal van de Nederlandse voetbalvrouwen, opgehangen aan sterspeelster Lieke Martens die bij FC Barcelona speelt. Naast het persoonlijke verhaal van Lieke Martens bevat het boek ook interviews met haar teamgenoten Jackie Groenen, Kika van Es en Danielle van de Donk. Oud-international Anouk Hoogendijk en bondscoach Sarina Wiegman komen eveneens aan het woord. ,,Toen ik klein was, wist ik niet eens dat er een Nederlands vrouwenelftal bestond”, vertelt Lieke Martens in het boek.

Al haar hoogtepunten komen daarin voorbij: het Europees kampioenschap, het contract bij FC Barcelona en haar verkiezing tot beste voetbalster van de wereld. Vincent de Vries schreef eerder biografische boeken over Hans Kraay junior en Fernando Ricksen. Als freelance journalist schrijft De Vries voor Panorama, Nieuwe Revu en Helden Magazine.