Nieuws

Eerbetoon Go Ahead Eagles aan Richard Thannhauser

Op vrijdag 1 maart heeft Go Ahead Eagles de ernstig zieke Richard Thannhauser een indrukwekkend publiek afscheid in Deventer bezorgd. Thannhauser (57) was 23 jaar werkzaam in de sportjournalistiek, onder meer voor de Apeldoornsche Courant en de PZC waar hij chef van de sportredactie was. Daarna was hij een aantal jaren werkzaam voor Go Ahead Eagles als perschef en coördinator algemene zaken en media.

Richard Thannhauser lijdt sinds 2,5 jaar aan endeldarmkanker die is uitgezaaid. Vooraf aan de wedstrijd tegen MVV werd Thannhauser langs een erehaag naar de middencirkel geleid, die gevormd werd door familie, vrienden en oud-collega's.

Voorzitter Hans de Vroome sprak hem in een vol stadion toe. ,,Een man die belangrijk is geweest voor Go Ahead. Je bent voor altijd in ons hart en een Eagle in hart en nieren”, aldus De Vroome. De supporters in Deventer reageerden daarop met ‘You'll Never Walk Alone’ en een veertig meter breed spandoek met de leus ‘Richard bedankt. Eagle for life, Eagles for ever’.