Nieuws

Excuses Roda JC na klacht van De Limburger en NSP (2)

Roda JC heeft het boetekleed aangetrokken na klachten van enkele fotografen over het optreden van een supporterscoördinator na het duel Roda JC-MVV. Vorige week trok de hoofdredactie van De Limburger aan de bel bij de directie van Roda, gevolgd door een klacht van de NSP.

Beide fotografen, Peter Schols en Bas Quaedvlieg, zagen na afloop van dat duel dat een aantal Roda-fans aanstalten maakte om de hoofdtribune te bestormen. Achteraf bleek dat zij het gemunt hadden op vrienden en familieleden van MVV-spelers. Toen beide fotografen hier foto’s van wilden maken voor de maandageditie van de Limburger, werden zij op hardhandige wijze aangepakt door een supporterscoördinator van Roda JC.

Algemeen directeur Harm van Veldhoven geeft in een schriftelijk reactie en na onderzoek ruiterlijk toe dat fouten zijn gemaakt.

Volgens de Roda-directeur heeft de supporterscoördinator toegegeven ,,dat hij zich niet heeft gedragen, zoals van hem mocht worden verwacht. Hij gaf aan met onvoldoende respect voor beide fotografen enerzijds en voor de geldende regels en normen anderzijds te hebben geacteerd en daar had hij spijt van”.

Van Veldhoven biedt zowel namens de supporterscoördinator als namens Roda JC “excuses aan voor het ontoelaatbare gedrag”.

,,Ik wens namens Roda JC te benadrukken dat wij staan voor voldoende borging van de persvrijheid en dat wij er alles aan zullen doen om de pers de gelegenheid te bieden op adequate wijze haar werk te doen”, aldus de directeur. ,,Om incidenten als het bovengenoemde in de toekomst te voorkomen, hebben wij het thema persvrijheid en wat daar mee samenhangt nogmaals onder de aandacht gebracht in onze interne organisatie.”  

De medewerker is ,,op passende wijze duidelijk gemaakt dat wij het door hem vertoonde gedrag niet tolereren. Hij is zich hiervan zeer wel bewust.”

Zaak gesloten wat de NSP betreft.