Nieuws

Finale Korfbal League ditmaal uitstekend geregeld

Op deze plek hebben we vorig jaar veel kritiek gehad op de organisatie van de finale van de Korfbal League, het jaarlijkse hoogtepunt van het korfbalseizoen in een kolkend Ziggo Dome.  

Om maar met de deur in huis te vallen: ditmaal was het zaterdag 13 april piekfijn in orde voor de circa 68 aanwezige geaccrediteerden, onder wie 30 mensen van de NOS die de live-uitzending verzorgden.

De NSP is verheugd te kunnen constateren dat er lessen zijn getrokken uit de voorgaande editie en dat er wat gebeurd is met onze kritiek. Fotografen konden goed werken, er waren geen hinderlijke “eigen-mediafotografen” die het zicht op de huldigingsceremonie ontnamen, zoals vorig jaar.

“Ik heb prima kunnen werken, geen enkel probleem ondervonden”, meldt Remko de Waal, die namens ANP Foto aan het werk was in de Ziggo Dome.

Ook op de tribune voor de schrijvende en audiovisuele media was het plezierig werken met een prima uitzicht op het speelveld.

Wat ook prettig is: Roelof Jan Vochteloo en Jurian de Vos van het Koninklijk Nederlands Korfbal Verbond deden er alles aan om optimale werkomstandigheden voor de media te scheppen.

Dat deden ze vooraf trouwens al door schuldbewust te zijn en contact te zoeken met enkele fotografen die toen klachten ventileerden. “We gaan er wederom voor om de pers zo goed mogelijk te faciliteren, zoals dat ook bij het EK 'gewoon' het geval was”, aldus Vochteloo. Hij heeft woord gehouden!

Fortuna uit Delft bejubelt de nationale korfbaltitel na de gewonnen finale tegen het Papendrechtse PKC

Fortuna uit Delft bejubelt de nationale korfbaltitel na de gewonnen finale tegen het Papendrechtse PKC