Nieuws

Knippen mist nét het podium tijdens de AIPS Media Awards

Marco Knippen (Noordhollands Dagblad én NSP-voorzitter) heeft maandagavond bij de uitreiking van de AIPS Media Awards 2019 net naast het podium gegrepen met zijn opiniestuk ‘Sifan, durf in de spiegel te kijken’.

De prijzen werden uitgereikt tijdens het gala AIPS Media Awards, dat de aftrap vormt van het jaarlijkse congres van de wereldorganisatie van sportjournalisten en -fotografen.

In Boedapest bleek Knippen de vierde plaats te hebben bereikt met zijn column over de relatie tussen Hassan en haar geschorste coach. Met dat epistel stond hij op de shortlist van tien beste columns en opiniestukken wereldwijd. Winnaar was de Nepalees Prajwal Oli.

Voor Vincent Riemersma was er na zijn zege vorig jaar ditmaal slechts een negende plaats weggelegd. Desondanks gooide hij opnieuw hoge ogen te midden van de internationale concurrentie met zijn Peloton Sunrise. Het beeld is gemaakt van het schaatspeloton bij zonsopkomst in het Zweedse Lulea.

De inzendingen van de Scoop van het Jaar 2018 over het verdwenen kistje met urinestalen (Andere Tijden Sport en de Volkskrant) haalde de schifting helaas niet.

De uitslag, met Marco Knippen op de vierde plaats, op een groot scherm bij de prijsuitreiking.