Nieuws

Van Hoorn en Ras dingen mee naar Publieksprijs Zilveren Camera

Prijswinnaars Marcel van Hoorn en Pim Ras dingen mee naar de Publieksprijs van de Zilveren Camera, een wedstrijd van tien beelden uit 2019 waarover het grote publiek een oordeel mag geven.

De winnaar van de NSP/Zilveren Camera Sportfoto van het Jaar 2019, Marcel van Hoorn, zit met zijn foto van Mathieu van der Poel in de reeks van tien geselecteerde beelden. Ras dingt met zijn foto ‘Het gevecht van de eeuw: Rico vs Badr’ mee naar de publieksprijs.

De winnende foto wordt beloond met een waardecheque van €1500. Van Hoorn, winnaar van de strijd om de beste sportfoto, werd eerder al beloond met een cheque van €2500, beschikbaar gesteld door Cameraland.

De winnaar van de publieksprijs wordt op 22 maart bekendgemaakt op de slotbijeenkomst van de Zilveren Camera-tentoonstelling in Museum Hilversum.

Een foto van Pim Ras uit de serie met Georginio Wijnaldum en Virgil van Dijk op de gevel van Museum Hilversum.

Stemmen kan via:

https://www.zilverencamera.nl/publieks-prijs/

Beelden uit de top 10 van de Sportfoto-verkiezing sieren momenteel de openbare ruimte van Hilversum, samen met die van alle andere categoriewinnaars. Een foto van Pim Ras uit zijn winnende sportserie over Georginio Wijnaldum siert de komende weken de gevel van Museum Hilversum, de plaats waar tot en met 22 maart alle categoriewinnaars van de Zilveren Camera tentoon worden gesteld.

En op het plein voor het museum op de Kerkbrink in de mediastad nog zo’n menshoge foto van Sifan Hassan van de hand van Ronald Hoogendoorn, de runner-up in de strijd om de NSP/Zilveren Camera Sportfoto van het Jaar 2019.

Afgelopen zaterdag kreeg Marcel van Hoorn in het Muziekcentrum van de Omroep dan eindelijk zijn Kristallen Camera in handen, hem uitgereikt door NSP-voorzitter Marco Knippen. Een paar dagen eerder had hij zich wegens vakantie door zijn zoons laten vertegenwoordigen tijdens de officiële uitreiking van het kleinood op het Sport en Media Nieuwjaarsdiner op Papendal.

Van Hoorn mocht bij de opening van de Zilveren Camera-tentoonstelling collega’s en andere aanwezigen nogmaals vertellen hoe hij de van blijdschap en vermoeidheid huilende Mathieu van der Poel op sublieme wijze had kunnen vereeuwigen na zijn zege in de Amstel Gold Race.

De Zilveren Camera was uiteindelijk voor Eddy van Wessel, maar Van Hoorn deed tot ver in de eindronde mee voor de hoofdprijs.

De genomineerde en winnende sportfoto’s zijn in Museum Hilversum – evenals de sportseries – prachtig geëtaleerd. Vooral de top 3 heeft in een speciale sportcorner een uitstekende plek gekregen. 

De expositie is tot en met 22 maart alle dagen te zien van 11.00 uur tot 17.00 uur. Entreeprijs €6,50.