Nieuws

ZANDVOORT – de debuutroman van Nando Boers

Deze week verschijnt bij uitgeverij Ambo/Anthos de eerste roman van de hand van collega Nando Boers, met als titel ZANDVOORT. Het is een roman over racen, de loerende dood en de worsteling met schuld en boete, aldus de uitgeverij.

Nando Boers

Een heuse presentatie zat er wegens het rondwarende coronavirus helaas niet in, net zoals de Grand Prix in de badplaats voorlopig is uitgesteld. ,,In de roman is er wél een race. In ‘Zandvoort’ gaat de Grand Prix door, ondanks tegenslag”, aldus Boers.

Het thema is hem uiteraard niet vreemd; Boers schreef na zijn studies en zijn eerste werkgever Haarlems Dagblad jarenlang over de autosport, onder meer als hoofdredacteur van Formule 1/Racereport en als redacteur van Sportweek/NUsport. In die periode schreef Boers (1970) twee non-fictie boeken over Formule 1, met de titels Bernies Avenue en Nachtmerrie in Indianapolis. Daarnaast publiceerde hij boeken over wielrennen, schaatsen en voetbal. Tegenwoordig werkt hij voor onder meer Andere Tijden Sport, Studio Sport, De Muur en Trouw.

In een korte beschrijving vat de uitgever het boek samen: ,,Roy Hoekstra is Formule 1-coureur van beroep. Hoewel de autosport Roy van kinds af aan heeft aangetrokken, beschouwt hij zich tegenwoordig meer en meer een misfit tussen alle glitter and glamour. De mannelijke wereld van spanning, snelheid en levensgevaarlijke circuits voelt steeds minder als de zijne. Het gevaar en de dood komen dichterbij en Roy twijfelt of hij zijn carrière wel moet voortzetten. In de tijd dat hij achter het stuur zit zijn meer dan tien coureurs verongelukt. Maar een laatste race met Rob Taument, zijn vriend en mentor, in een team, op hun thuiscircuit van Zandvoort, kan hij toch onmogelijk aan zich voorbij laten gaan?”

Het boek speelt in de tijd van – volgens de uitgever – ,,Vintage Formule 1: bolides van stalen buizen, draadjes, slangetjes, draadnagels en plaatwerk, die in staat zijn over de baan te vliegen zonder te pletter te slaan.”

Schrijver Bart Chabot had al ‘installation lap’ gekregen. ,,Zandvoort heeft een grote onderliggende kracht. Dit boek zit strak in de lak”, vindt hij.

Titel: ZANDVOORT

ISBN: 9789026350801

Pagina's: 288

Prijs: 20,99 euro