Nieuws

Ziggo Sport mijdt eerste GP in Oostenrijk

Als de eerste Formule 1-race op 5 juli in Oostenrijk doorgaat, zullen de Ziggo-verslaggevers Jack Plooij en Olav Mol afwezig zijn. Op Ziggo Sport ontbreken daardoor de interviews en verslaggeving van Plooij vanuit de pits. Ziggo Sport houdt de medewerkers thuis omdat men niet wil voldoen aan de quarantaine-eisen van de Formule 1-leiding.   

Het Ziggo-duo Olav Mol (links) en Jack Plooij (rechts). (Foto: Bob Bronshoff/ANP)

Media die de Grand Prix van Oostenrijk bij willen wonen, moeten een week voor de race al naar Engeland gaan. Daar worden ze afgezonderd van de buitenwereld en opgenomen in een van de 'bubbels' die de Formule 1 gaat creëren in een poging om het coronavirus buiten de deur te houden.

In het Ziggo Sport-programma Formule 1 Café zei Jack Plooij onlangs: ,,Op de vraag of we dan gegarandeerd de rijders konden we interviewen, kregen we nul op het rekest." Plooij zal mogelijk een rol in de voor- en nabeschouwing van de kwalificatie en de race vertolken, Olav Mol zal het commentaar vanuit Hilversum verzorgen.

Ziggo Sport is niet de enige zender die verstek laat gaan. Het Duitse RTL heeft volgens Plooij al besloten om de eerste zes races over te slaan. Het Engelse Sky Sports F1 gaat wel, zij het met een veel kleiner clubje dan gebruikelijk.

De Nederlandse website www.formule1.nl (en het gelijknamige magazine) weet nog niet of men in Oostenrijk aanwezig zal zijn. ,,Als de media welkom zijn, dan gaat er zeker iemand van ons naartoe. Maar dat is nog niet helemaal duidelijk. Ik verwacht dat alleen de betalende rechtenhouders  - Ziggo, Sky, RTL et cetera -  welkom zijn”, aldus André Venema.