Nieuws

Veronica Inside weer van start

De voetbaltalkshow Veronica Inside heeft een flink deel van zijn vaste publiek nog niet terug. De tweede uitzending, maandagavond 14 september, trok ‘slechts’ 574.000 kijkers. Dat waren er bijna 200.000 minder dan bij de eerste editie op vrijdag. In het verleden kon VI meestal rekenen op zo’n 800.000 kijkers. Drie maanden geleden trok de laatste editie van vorig seizoen, speciaal gewijd aan de racisme-ophef, nog ruim 1,7 miljoen kijkers.

Na een onzekere zomerperiode waarin het lang de vraag was óf en hoe het programma zou blijven bestaan, keerden presentator Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp in  ongewijzigde rollen terug. Dat gebeurde onder druk van Talpa-eigenaar John de Mol die vasthield aan de lopende contracten.

In de uitzending op vrijdag rakelde Derksen nog wel de onenigheid met Genee op, die tot uitbarsting kwam na de uitzending rond uitspraken van Derksen over rapper Akwasi. ,,Dat jij als presentator die tegenpartij ging pleasen, dat heb ik als een soort verraad opgevat. Wij geven onze mening en hebben schijt aan de wereld. Ik vond dat jij als presentator het format verkracht en verraden hebt.”

Genee : ,,Het was niet m’n sterkste uitzending, maar er zit meer achter dan er nu geschetst wordt.” Verder ging hij daar niet op in.