Nieuws

Tal van nieuwe sportboeken staan op stapel, zoals van Ron Zwerver

De komende weken zal het wederom bol staan van de nieuwe sportboeken, als bewijs dat het genre springlevend is. Hopelijk kunnen in het voorjaar ook de boekwinkels weer open om dat grote aanbod te aanschouwen.

Daaronder ook het boek ‘Eeuwig goud - Mijn verhaal over de Olympische titel en het leven erna’, geschreven door Ron Zwerver en Hans Klippus.

Op Facebook schreef Zwerver hierover:

‘Het is dit jaar 25 jaar geleden dat we de gouden plak wonnen. Met trots kan ik nu delen dat sportjournalist Hans Klippus een boek gaat schrijven over mijn verhaal, waarin ik terugblik op mijn carrière. Ik neem je mee in de successen, maar vertel ook over de fricties. En over al het talent, maar ook het gebrek aan ervaring. Juist deze dingen wil ik delen met de toekomstige Olympiërs. Daarnaast komen ook mijn leven na volleybal en mijn maatschappelijke carrière aan bod.’

Verder kondigde Mark van den Heuvel het boek ‘Oranjekoorts - 60 jaar EK voetbal’ met de ondertitel ‘Kijk naar Matthijs de Ligt en je ziet Barry Hulshoff’ aan, te verschijnen eind april.

‘Mondiaal rolde de bal al sinds 1930, maar in Europa liepen de ontwikkelingen drie decennia achter, dit vanwege de Tweede Wereldoorlog’, aldus de uitgeverij. ‘Vijftien uitgebreide portretten van de voetbalhelden vandaag de dag zoals Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong, Virgil van Dijk, Memphis Depay. Een schitterend voetbalboek waarin historie en heden naadloos in elkaar overlopen.’

Roberto Pennino, advocaat en voetbalschrijver, heeft het manuscript van de Pierre Vermeulen-biografie afgerond. Dat boek werd al enige tijd verwacht.  ‘Toptalent bij Roda, publiekslieveling in De Kuip, de kwestie Cruijff, zijn tussenjaar bij MVV en de landstitel met PSG. Alles komt aan bod, dus ook zijn ervaringen bij het Nederlands Elftal’, laat Pennino via Twitter weten.

In Spanje verscheen deze week de biografie van de vijf jaar overleden Johan Cruijff, ditmaal vertaald in het Catalaans, meldde auteur Auke Kok op Twitter. ‘Uitgebreid interview met mij over mijn in Spanje verschenen #Cruijff biografie. In het Catalaans. Nou maar hopen dat er geen gekke dingen in staan.’’ De publicatie werd meteen ondersteund door Edwin Winkels: ,,Het is zonder twijfel de meest complete biografie van Cruijff. Het was een succes in Nederland.”