Nieuws

Suse van Kleef gaat 'meters maken' bij de NOS

Na haar debuut met het live-verslag van de eredivisie-wedstrijd Willem III – sc Heerenveen zal Suse van Kleef ook in het restant van dit seizoen bij het radioprogramma Langs de Lijn worden ingezet. "Ze zal zeker nog vaker te zien en te horen zijn bij de NOS, in eerste instantie bij Langs de Lijn. Daar zijn de meeste commentatoren begonnen, zoals ook Arman Avsaroglu," licht NOS-woordvoerder Koen Adriaanse toe.

.

Suse van Kleef op de perstribune bij Willem II. (Foto: Jeroen Grueter)

Suse van Kleef (34) was zaterdag 13 maart de eerste vrouw die live verslag deed bij de NOS van een voetbalwedstrijd. Eerder werkte ze met analyses mee aan de NOS-uitzendingen van het EK voetbal voor vrouwen. ,,Ook bij de Olympische Spelen waaraan het Nederlands vrouwenelftal meedoet zal Suse van Kleef zeker worden ingezet. Zij is op meerdere manieren inzetbaar.”

In overleg met de NOS reageerde Suse van Kleef zelf nog niet op vragen na haar eerste radioverslag. Adriaanse: “We hebben met haar afgesproken dat we haar eerst meters laten maken, zoals wij dat noemen. Dat geldt voor alle aanvragen vanuit de media.

Als speelster doorliep Van Kleef alle nationale jeugdselecties tot Oranje 0nder 19. In 2004 maakte een kruisbandblessure een einde aan haar voetbalcarrière. In de journalistiek was ze eerder actief als correspondent voor het AD in Engeland.