Nieuws

Nieuwe clubs voor persvoorlichters Clements en Nelissen

Sanne Clements en Wiebe Nelissen krijgen beiden een andere baan als persvoorlichters in het betaald voetbal.

Clements verruilt AZ voor PSV en versterkt met ingang van het nieuwe seizoen de afdeling perszaken van de Eindhovense club. Zij neemt als persvoorlichter ad interim voorlopig de taken waar van Thijs Slegers, die wegens ziekte voor onbepaalde tijd afwezig is.

Sanne Clements (foto: ANP)

Zij volgt als zodanig Hanneke Jaanen op, die dezer dagen PSV verruilt voor sportmarketingbureau TripleDouble, waar zij per 1 juni als Client Director Brands aan de slag gaat. Op haar Twitterpagina schreef Jaanen: “End of an era! Na ruim tien jaar afscheid genomen van PSV. Zoveel mooie herinneringen, dat is in één tweet niet te beschrijven.

Dank jullie wel, (oud-)collega’s, supporters, relaties... mede dankzij jullie was het fantastisch! Rood hart.”

Sanne Clements volgde nog niet zo lang geleden Lisanne Nooter op bij AZ. Zij werkte voorheen als sportjournaliste voor onder meer FOX Sports, Southfields en Sport 1. Bij PSV is Clements straks het aanspreekpunt voor de media, met ondersteuning van coördinator perszaken Suzanne Bertens.

Wiebe Nelissen

Wiebe Nelissen volgt haar op in de rol van persvoorlichter bij AZ. “Na tien fantastische seizoenen ga ik Vitesse na komende woensdag verlaten”, schreef hij aan zijn relaties. “Met meer dan vierhonderd wedstrijden ‘in de benen’ is het tijd voor een nieuw avontuur.”

“In 2009 zette ik mijn eerste stappen in het werkveld, als stagiair op de afdeling Beleid en Communicatie bij Vitesse. In 2012 keerde ik terug bij de club, om eerst als medewerker Communicatie & PR actief te zijn geweest en de afgelopen zeven seizoenen als woordvoerder.”

Nelissen liep in 2009 al stage bij Vitesse en trad na een studie in de Verenigde Staten in 2012 in dienst bij de Arnhemmers. Hij volgde in 2014 Ester Bal op als persvoorlichter. Vitesse is nog op zoek naar een opvolger voor Nelissen.