Nieuws

Naast Formule 1 en darts wil Viaplay nog méér

Ziggo Sport neemt na negen jaar afscheid van de Formule 1. De tv-rechten gaan over naar Nordic Entertainment Group (NENT), dat ook de grote toernooien van de darts-profbond BDC, nu nog op RTL7, gaat uitzenden. NENT zendt uit via de streamingsdienst Viaplay, die bekeken kan worden met mobiele telefoon, tablet of direct op de smart-tv.

NENT is een Zweeds bedrijf dat op nog veel meer sportrechten in Europa aast. Ook de Nederlandse uitzendingen van de Duitse Bundesliga (nu op ESPN) zullen vrijwel zeker volgend seizoen op Viaplay te zien zijn.

In Zweden moeten abonnees voor Viaplay (met daarop ook Champions League, Premier League, Bundesliga, NFL, NHL, golf en filmzenders) 45 euro per maand betalen. Zes races in de Formule 1 zijn daar gratis beschikbaar. 

Volgens het AD heeft NENT er meer dan 100 miljoen euro voor over om vanaf volgend jaar drie seizoenen Formule 1 uit te zenden. Nordic Entertainment Group bezit geen sportzender in Nederland waarop de Formule 1 kan worden uitgezonden. 

Los van de aankondiging over de verworven rechten door NENT kondigde Mart Smeets vorige week zijn afscheid aan als verslaggever van NBA-basketbal omdat Ziggo ook deze rechten zou kwijtraken. NENT heeft ook al de uitzendrechten voor live vrouwenvoetbal in negen Europese landen binnengehaald.

,,We kijken naar alle sportrechten die er maar zijn. Onze ambitie is uit te groeien naar de grootste aanbieder van sportwedstrijden in Nederland", zei directeur Anders Jensen van de NENT Group eerder.