Nieuws

Kom met suggesties voor twee van de vijf NSP-jaarprijzen

Het jaar 2021 loopt op zijn eind en dat betekent dat ook de diverse jury’s voor onze jaarprijzen weer actief worden om de diverse kandidaten te selecteren.

De keurmeesters van twee van de vijf jaarprijzen (SPORTNEXT Sportjournalistiek Talent van het Jaar 2021 en NSP Scoop van het Jaar 2021) zijn in afwachting van suggesties voor kandidaten, als opvolging van respectievelijk Erik van Haren (De Telegraaf) en Marco Knippen (Noordhollands Dagblad).

Erik van Haren (De Telegraaf), vorig jaar gekozen tot sportjournalistiek talent 2020.

De talentenjury telt dit jaar een nieuw lid. Oud-sportjournalist Henk van der Sluis (ex-Ad, ex-Parool) volgt Theo Dersjant op, die na zes briljante verkiezingen graag zijn jurytaken wilde overdragen. De jury bestaat verder uit Diana Kuip (Freelance sportjournalist voor o.a. RTL7, VI, AD Sportwereld, Bicycling, JFK, NPO Radio1) en Martijn Hendriks (NOS).       

De jury die de Scoop van het Jaar beoordeelt bestaat uit de freelancers Natasja Weber, Yoeri van den Busken en Fabian van der Poll (NRC). Inzendingen graag naar info@nsp.nl.

De NSP/Zilveren Camera Sportfoto van het Jaar 2021 wordt dit jaar gekozen door een jury bestaande uit René Bouwman (De Telegraaf), onze foto-ambassadeur Louis van de Vuurst en freelancer Mathilde Dusol. De inzendtermijn daarvoor is inmiddels geopend en loopt tot 1 januari 12.00 uur. https://mailchi.mp/zilverencamera/open-inzendtermijn-zilverencamera2021-categorie-wedstrijdvoorwaarden?e=8b40a82ca5

De Sportjournalist van het Jaar wordt als altijd gekozen vanuit het discrete gezelschap van oud-winnaars, onder voorzitterschap van Guus van Holland.

En de keuze voor de Sportpersoonlijkheid van het Jaar 2021 (vorig jaar: de slachtoffers in de turnwereld) komt het bestuur van de NSP toe.

Zoals eerder gemeld, zijn plaats en tijdstip van de uitreiking nog ongewis door de geldende coronamaatregelen. We houden jullie uiteraard op de hoogte.