Nieuws

Wout van Aert en Nina Derwael winnaars op Belgisch Sportgala

Wielrenner Wout van Aert is zondagavond tijdens het Belgisch Sportgala voor het tweede jaar op rij verkozen tot Sportman van het Jaar. Bij de vrouwen ging de prijs naar turnster Nina Derwael. De Belgische sportmensen van het jaar worden verkozen door onze collega’s aangesloten bij onze zusterorganisatie Sportspress.be.

,,Dit is zeker en vast een unieke prestatie", zei Van Aert na de ceremonie via digitale weg, omdat hij in Spanje op trainingskamp is. ,,Bij mijn eerste trofee vorig jaar besefte ik al dat het uniek was en het misschien maar één keer in mijn leven zou voorvallen. Ik dacht toen dat 2020 moeilijk te evenaren zou zijn, maar 2021 is nog beter geworden. De lastigste koers was meteen ook de mooiste: de Tourrit naar de Mont Ventoux. En daarnaast de olympische wegrit."

Van Aert behaalde 21 punten meer dan marathonloper Bashir Abdi, de winnaar van brons in Tokio.

Olympisch kampioene turnen Nina Derwael werd voor de derde keer verkozen tot Sportvrouw van het Jaar. Zij kreeg van de Belgische sportjournalisten 73 punten meer dan meerkampster Nafi Thiam, de andere olympisch kampioene.

Turnster Nina Derwael, de Belgische sportvrouw 2021, met haar partner, PEC Zwolle-voetballer Siemen Voet, op het Belgische Sport Gala. (Foto: ANP/ James Arthur Gekiere / Belga)

Derwael, de partner van PEC Zwolle-voetballer Siemen Voet, zei bij de ontvangst van haar prijs dat het een moeilijke keuze was geweest tussen de winnaressen van olympische goud. ,,We werken er allemaal heel hard voor. Het is onbegonnen werk om alle medailles met mekaar te vergelijken."

Max Verstappen greep zondag bij de jaarlijkse sportverkiezing van de BBC naast de titel World Star of the Year. De titel ging niet naar de nieuwe wereldkampioen in de Formule 1, maar naar de Ierse jockey Rachael Blackmore. Als eerste vrouwelijke jockey won zij dit jaar de Grand National, de beroemde Britse paardenrace op Aintree.