Nieuws

Vaste rol voor verslaggevers VI in VI Vandaag

Verslaggevers van Voetbal International krijgen een vaste rol in VI Vandaag, het nieuwe programma van Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp. In het AD en de regiotitels van DPG Media bevestigde Freek Jansen namens de hoofdredactie van VI de samenwerking.

Vanaf links: René van der Gijp, Wilfred Genee en Johan Derksen

VI Vandaag wordt vanaf 10 januari vijf dagen per week dagelijks op SBS6 uitgezonden. Daarin staat de actualiteit centraal, maar zal voetbal op maandag, woensdag en vrijdag een belangrijk thema zijn.

In Veronica Inside was VI-verslaggever Martijn Krabbendam al regelmatig te zien. Namens VI zullen onder anderen Freek Jansen, Marco Timmer en Simon Zwartkruis aansluiten. De toetreding van de voetbalverslaggevers heeft geen gevolgen voor Valentijn Driessen (Telegraaf).

Voetbal was de hoofdmoot in Veronica Inside, dat eind december stopte en tussen 2008 en 2015 de naam VI Inside droeg. Dat kwam voort uit de tijd dat Johan Derksen hoofdredacteur van Voetbal International was en verslaggevers regelmatig bijdragen leverden aan het programma. In 2015 werd de samenwerking verbroken.