Nieuws

Longlist Zilveren Camera met 46 kandidaten voor diverse prijzen

De Stichting De Zilveren Camera heeft een longlist bekendgemaakt met de genomineerden voor de Zilveren Camera 2021, de NSP/Zilveren Camera Sportfoto van het Jaar, de Prijs voor Storytelling en de Paul Peters Fotoprijs. In onderstaande lijst staan op alfabetische volgorde de 46 namen van alle makers van de genomineerde inzendingen die kans maken op een van deze prijzen.

Op vrijdag 11 februari worden tijdens een officiële prijsuitreiking de winnaars per categorie voor zowel enkelbeelden als series bekendgemaakt. Aan het einde van de avond wordt één van hen uitgeroepen tot winnaar van de Zilveren Camera 2021. Ook de winnaars van de Prijs voor Storytelling, de Paul Peters Fotoprijs en de NSP/Zilveren Camera Sportfoto van het Jaar worden op deze feestelijke avond in het zonnetje gezet.

Koen van Weel bij de prijsuitreiking van vorig jaar. (Foto: Stephan Tellier)

Grote vraag is wie Koen van Weel opvolgt als winnaar van de Sportfoto van het Jaar. Hij/zij ontvangt de Kristallen Camera, beschikbaar gesteld door Canon. De top 3 ontvangt waardecheques van respectievelijk €2500, €1000 en €500, beschikbaar gesteld door onze partner Cameraland. 

,,Door de capaciteitsrestricties die gelden voor theaters wordt het dit jaar opnieuw grotendeels een online event, maar we zijn blij dat de versoepelingen van de coronaregels het in ieder geval mogelijk maken dat alle genomineerden en juryleden fysiek bij de uitreiking aanwezig zijn. Voor de overige genodigden en geïnteresseerden wordt het event gelivestreamd”, zo meldt de stichting.

In de eerste tweeënhalve week van januari zijn in totaal maar liefst 47 juryleden betrokken geweest bij het beoordelen van alle inzendingen. Een proces dat bestaat uit meerdere juryrondes en waar nodig een check op beeldmanipulatie. Uiteindelijk selecteerden de verschillende jury’s in het weekend van 14 – 17 januari in alle categorieën en voor alle prijzen hun finale top drie.

 

LIJST KANSHEBBERS

 

Martijn Beekman

Mona van den Berg

Marjolein Bijpost

Theo Bosboom

Loek Buter

Daniel Cohen

David van Dam

Tony Docekal

Tina Farifteh

Marijn Fidder

Ramon van Flymen

Annie van Gemert

Joris van Gennip

Kiki Groot

Sarah Mei Herman

Harry Heuts

Ronald Hoogendoorn

Rob Hornstra

Petra Huijsmans

Bram Janssen

Antoinette de Jong

Chris Keulen

Arie Kievit

Robert Knoth

Remco Koers

Olaf Kraak

Robin van Lonkhuijsen

Bart Maat

Dingena Mol

Richard Mouw

Emiel Muijderman

David Peskens

Bram Petraeus

Pim Ras

Eva Roefs

Milan Schellingerhout

Corne Sparidaens

Frank Trimbos

Robin Utrecht

Kees van de Veen

Koen Verheijden

Norbert Voskens

Niels de Vries

Remko de Waal

Eddy van Wessel

Henk Wildschut