Nieuws

35 aanvragen ontvangen voor de Formule 1 Heineken Dutch Grand Prix

Het mediacomité voor de toewijzing van accreditaties voor de  Formule 1 Heineken Dutch Grand Prix heeft tot aan de deadline 35 aanvragen voor een eenmalige accreditatie ontvangen. Het gaat hierbij om fotografen, journalisten en een radioverslaggever.

Dat betekent wel dat niet iedereen toegang zal kunnen krijgen tot het circuit in Zandvoort. Vorig jaar, toen nog in corona-omstandigheden, waren circa 20 extra collega’s welkom om verslag te doen van de Nederlandse Grand Prix, als aanvulling op het  Nederlandse legertje vaste volgers dat met een permanente rode FIA-pas verslag doet van het Formule 1-seizoen.

Het mediacomité, bestaande uit de organisatie van de Dutch GP en de NSP, heeft daarom een keuze moeten maken uit de aanvragen. Een groot deel is inmiddels met een positief advies bij de FIA neergelegd. Wegens vakanties wordt een oordeel daarover op zijn vroegst op maandag 23 augustus  verwacht.  Voor enkele aanvragen laten wij het oordeel aan de FIA of een aanpassing c.q. verhoging van het quotum mogelijk is. En enkele media hebben we helaas moeten teleurstellen.

De laatste groep hebben we gewezen op het alternatief om te werken en reportages te maken, namelijk vanuit het Mediahuis in Zandvoort (1-4 september). Deze faciliteiten worden aangeboden door de gemeente Zandvoort met steun van de Dutch Grand Prix. Ook de betrokkenen bij de organisatie en de betrokken bestuurders zijn hier aanspreekbaar.

Vragen hierover kunnen worden gericht aan:  

Walter Sans, woordvoerder F1 Dutch Grand Prix namens gemeente Zandvoort wsans@haarlem.nl Telefoon: 06-38294517