Nieuws

WK voetbal is in boekvorm al gestart

Geen WK voetbal kan er voorbij gaan zonder dat de politiek het voetbal raakt. Koen Janssen, tekstschrijver/redacteur bij Wageningen University  & Research, bracht zijn fascinatie daarover samen in het boek ’90 minuten oorlog’. 

Het boek laat zien hoe het voetbal in de loop van de geschiedenis steeds verstrengeld raakte met politiek en oorlog. De Tweede Wereldoorlog komt aan bod, net als de Vuile Oorlog van de militaire dictatuur van Argentinië in 1978. Al in  1934 gebruikte het fascistische regime van Italië het WK voor propaganda, in 2006 ontstond er juist iets moois: tijdens een burgeroorlog gaf het succesvolle nationale elftal van Ivoorkust een impuls aan het vredesproces.  

’90 minuten oorlog’ – auteur Koen Janssen -260 pagina’s -  Uitgeverij Promotheus – Prijs 22,50 euro  

Wetenswaardigheden en anekdotes over spelers, stadions, shirts, trainers, de historie en opvallende randzaken vullen het boekje ‘101 dingen die je  weten moet over Oranje’.  De auteurs Edwin Winkels en Chris van Nijnatten noemen het ‘een ‘onderhoudende ’mini-encyclopedie’ over het populairste voetbalelftal van Nederland’ .  

Chris van Nijnatten is journalist, en tot voor kort perschef bij de KNVB in Zeist waardoor hij veel weet van wat er speelt rond Oranje. Edwin Winkels is schrijver en journalist. Hij publiceerde vijf romans en een groot aantal non-fictieboeken, waaronder de bestsellers Johan Cruijff in Barcelona en Van Johan tot Frenkie. 

‘101 dingen die je weten moet over Oranje’ – auteurs Edwin Winkels en Chris van Nijnatten -  240 pagina’s - Uitgeverij Brandt – Prijs 20 euro.