Nieuws

Kandidaten gezocht voor de NSP Scoop en het Talent van het Jaar

Zo tegen het einde van het jaar roepen wij van de NSP graag de hulp van onze lezers, kaarthouders, volgers en sportchefs in als het gaat om potentiële gegadigden voor  twee belangrijke prijzen die we jaarlijks uitreiken: de Scoop van het Jaar en het Sportjournalistieke Talent van het Jaar.

Vorig jaar waren dat respectievelijk drie collega's van NRC (De appjes van Marc Overmars) en Matthijs van Dam (Trouw, Slaven van Qatar).

Graag vernemen wij mogelijke inzendingen/kandidaten voor de Scoop als prijs voor baanbrekend en spraakmakend sportjournalistiek spitwerk, zo mogelijk met bewijsstukken om het de jury zo makkelijk mogelijk te maken.

En vanzelfsprekend horen we ook graag suggesties als er zich nieuwe talenten aandienen die zich hebben onderscheiden en die een mooie toekomst in de sportjournalistiek hebben. Dat kan in print, op video, audio, podcast, voor landelijke of regionale media  

Intussen hebben we de afgelopen jaren een mooi galerij van namen verzameld die hun naam inmiddels hebben gevestigd. Een echte leeftijdsgrens voor de taletencategorie hebben we niet, maar laten we het houden op jongeren tot begin 30 jaar.

Stuur suggesties svp voor zaterdag 24 december in naar info@nsp.nl.

NB > De uitreiking van de Sportfoto van het Jaar is voorzien op dinsdag 9 januari 2024 in het Atrium van het Stadhuis in Den Haag. Aansluitend aan die uitreiking willen we ook de NSP-jaarprijzen uitreiken. Nadere details volgen. Zet de datum svp alvast in de agenda!      

Zie ook:

https://www.villamedia.nl/artikel/nederlandse-sportpers-roept-ad-journalist-sjoerd-mossou-uit-tot-sportjournalist-van-het-jaar-2022