Nieuws

Clements, Wernke en Sier vertrekken als persvoorlichters

De persvoorlichters Sanne Clements, Vincent Wernke en Sonny Sier zijn bij hun respectievelijke clubs PSV, Excelsior en Volendam vertrokken. De een gaat weg met een landstitel in de bagage, de andere twee na een degradatie. Dat laatste heeft volgens Wernke niets met zijn overstap naar het onderwijs te maken.

Sanne Clements tijdens een persconferentie met Peter Bosz en Luuk de Jong. (Foto LinkedIn)

“Na drie prachtige jaren bij PSV, met als hoogtepunt natuurlijk het kampioenschap vorige maand, heb ik besloten om na dit mooie seizoen te stoppen”, schrijft Clements op LinkedIn.  

“Het waren drie intensieve jaren waarin ik met drie verschillende, maar hele fijne trainers mocht samenwerken, ik een wisseling van algemeen- en technisch directeur heb meegemaakt en ik drie keer een geweldige spelersgroep kon ondersteunen. Het was soms ook veel en dat maakte dat ik al langer twijfelde over het doorgaan in deze functie.”

Wie Clements gaat opvolgen is nog niet bekend.

Wernke was 20 jaar in dienst van Excelsior Rotterdam en stapt per 1 augustus over naar het onderwijs. Zijn vertrek “staat volledig los van de degradatie en heeft alles te maken met mijn eigen ambities”.

“Afgelopen jaar heb ik goed nagedacht over mijn toekomst en vastgesteld dat als ik nog eens iets anders wil, dat dit het moment is om dat aan te gaan”, aldus de Ridderkerker.  “Ik voel mij al langer aangetrokken tot het onderwijs en afgelopen jaar heb ik mij daar verder in verdiept. In augustus begin ik als zij-instromer als docent Nederlands. Hoe spannend en moeilijk ik het ook vind om Excelsior achter te laten, ik heb ontzettend veel zin om aan dit nieuwe avontuur te beginnen.”

Vincent Wernke in overleg met Redouan El Yaakoubi. (Foto LinkedIn)

Hij zegt terug te kijken op 20 fantastische jaren bij Excelsior met hoogte- en dieptepunten. “Vier promoties (helaas ook vier degradaties), historische wedstrijden, fijne collega’s en vertegenwoordigers van de media waarmee ik heb mogen werken. Ik heb het met heel veel plezier gedaan en zal dat tot de laatste dag doen.”

Hij blijft de club overigens wel trouw. Wernke: “Ik heb direct na mijn besluit een seizoenkaart voor de Robin van Persie-tribune besteld, dus ik ben zeker niet weg. Ook zal ik me bezig blijven houden met de prachtige historie van de club.”

Op LinkedIn voegt hij voor belangstellenden ook nog de link toe naar de vacature: https://lnkd.in/erSnaAbZ

 

Sonny Sier treedt binnenkort in dienst bij de streamingzender Viaplay, zo laat hij weten. Rick Sinnige is zijn opvolger. 

`

Sonny Sier (met microfoon). Foto LinkedIn

Op LinkedIn schrijft Sier: “Niet vaak heb ik in m'n leven voor zo'n lastige keuze gestaan als nu. Maar na zes geweldige seizoenen in de Tempel ga ik FC Volendam verlaten voor een mooie nieuwe uitdaging bij Viaplay. De club zit in een lastige financiële situatie en mede daardoor stond ik bij het uitvoeren van mijn functie voor meer uitdagingen die voor mij soms teveel werden. Na alles wat ik heb meegemaakt met mijn gezondheid, heb ik daardoor besloten voor mezelf te kiezen. Het is een voorrecht om voor FC Volendam te werken. En met de groei in ons online bereik (+1.000%), onze prachtige shirts die internationaal gingen en de volle tribunes ben ik trots daar m'n steentje aan bijgedragen te hebben. De Tempel verlaten doet pijn. Het voelt alsof je het uit maakt met je jeugdliefde. Maar vanaf de tribune en als vrijwilliger blijf ik betrokken bij de club.”