Nieuws

Bestolen, maar niet gebroken 

Hij was zaterdag, na een dagje Maarten van der Weijden, bijna thuis uit Friesland. Op de terugweg had hij contact gehad met de organisatie van de 11 Steden Zwemtocht of er een mogelijkheid was om nog een keer in het donker mee te varen en ook weer teruggebracht te worden, omdat hij vond dat er toch een nachtbeeld ontbrak in de serie. Vlak voor Amsterdam kreeg hij te horen dat dat geregeld kon worden dus besloot hij om even thuis droge kleren aan te trekken, de kaartjes te legen en snel wat te eten en weer terug.

Gekkenwerk natuurlijk maar alles voor het beeld. Een half uurtje later weer op pad althans dat dacht hij totdat hij bij zijn auto kwam. Klaas Jan van der Weij zag dat de achterruit van zijn auto was ingeslagen en zijn apparatuur was verdwenen. Weg tienduizenden euro’s aan camera’s en lenzen. 

Wat volgde was een nacht lang geregel van het bekende gedoe van aangifte, schoonmaak, noodruit en uitgezoek enz.

Prompt plaatste Matty van Wijnbergen zondagmorgen het door Klaas Jan op Twitter geplaatste onderstaande bericht op Facebook: 

Namens KLAAS JAN VAN DER WEIJ, of iedereen wil uitkijken naar zijn gestolen spullen. T. W. 
👹#GESTOLEN !! Zaterdag 18-8 tussen 19.55 en 20.25 heel even thuis ... autoruit ingeslagen...alle apparatuur weg uit bagageruimte....RT pls! 
‪😡Camera D5 s/n 6001759 
‪😡Camera D4s s/n 2027153 
‪😡Lens AFS 14-24/2.8 s/n 304473 
‪😡Lens 200-400/4.0 G VRII ED s/n 206125 
‪😡Lens 70-200/2.8 

Alvast bedankt. 

Matty leende meteen zijn apparatuur aan Klaas Jan, zodat hij zondag alsnog kon fotograferen bij de Gamma Racing Day in Drenthe.  

De brede steunbetuigingen hebben hem erg geholpen, liet hij de afdeling Nazorg van de NSP weten. Zo heeft Nikon hem voorlopig geweldig uit de brand geholpen met apparatuur. Van der Weij is weliswaar verzekerd, maar niet alles is nieuw gekocht, dus een behoorlijke strop is het altijd. Ook een hele rij andere collega’s boden trouwens net als min of meer onbekenden meteen hun apparatuur aan. Klaas Jan vindt dit echt heel bijzonder en dankt iedereen daarvoor. 

Via Nikon zijn de serienummers van de gestolen apparatuur inmiddels doorgegeven aan de dealers. Dus wie elders een professioneel buitenkansje ziet langskomen, wordt verzocht deze hete apparatuur meteen te melden. 

Klaas Jan heeft de zoveelste tegenslag monter opgenomen. “Ik heb vijf minuten hartgrondig staan vloeken. En vervolgens ben ik gaan bedenken hoe dit zo snel mogelijk op te lossen is. Daar ben ik met steun van velen druk mee bezig.”

P.S. Klaas Jan vindt het overigens wel een hele eer dat er ook nog 4 exemplaren van zijn boek Sportret zijn meegenomen.