Nieuws

Boek over sportfotografie

Hoe krijg je het voor elkaar om foto's wat meer te laten lijken op professionele foto's, zonder gelijk duizenden euro's aan apparatuur uit te moeten geven? Vanuit die vraag hebben de fotografen Huub Keulers en Marcel van der Looij een boek gemaakt met als titel Sportfotografie. Zowel de beginnende als de gevorderde amateursportfotograaf kan hierin tips en trucs vinden die eenvoudig in de praktijk zijn toe te passen. 

Het kloppend hart van dit boek is het gedeelte waarin het fotograferen van vijftig sporten wordt beschreven. De werkwijze van de auteurs is gebaseerd op jarenlange ervaring in de sportfotografie. Ze proberen het vooral niet te technisch te maken, want ze vinden techniek maar een klein onderdeel van sportfotografie. 

Met dit project zijn de auteurs bijna anderhalf jaar bezig geweest. Er staan circa 200 foto’s in, gemaakt op diverse grote internationale sportevenementen. Ook is er aandacht voor minder bekende aspecten van de sportfotografie, zoals de workflow, praktische Lightroom-tips, het samenstellen van een portfolio of serie, het verkopen van foto's en accreditatie.

Het boek wordt uitgegeven door Van Duuren Media en telt 352 pagina’s. Het boek kost 29,99 euro en is te koop via onder meer bol.com