Nieuws

Infoavond voor inzending Sportfoto van het Jaar

Nu de NSP en het bestuur van Stichting De Zilveren Camera het eens zijn geworden over één nationale Sportfoto van het Jaar, heeft dat ook gevolgen voor de wijze van inzenden. Die is vanzelfsprekend anders dan in voorgaande jaren. De inzendingen moeten voldoen aan de specifieke juryvereisten.

NSP/Zilveren Camera Sportfoto van het Jaar dingt immers ook mee naar de Zilveren Camera 2018; de winnaar ontvangt behalve de wisseltrofee van de Zilveren Camera tevens een geldbedrag van € 10.000. OP 28 november is hierover een infoavond in Hilversum.

De wedstrijd staat open voor beroepsfotografen met de Nederlandse nationaliteit (woonachtig in of buiten Nederland) en voor buitenlandse fotografen die in Nederland werken en wonen. Beroepsfotografen die niet zijn aangesloten bij een beroepsvereniging, zoals bijvoorbeeld NSP of NVF, kunnen eveneens deelnemen.

Inzenden kan alleen digitaal via deze website https://www.zilverencamera.nl/wedstrijd/inzenden/ tussen 1 december 2018 en 2 januari 2019. Het beeldmateriaal moet in 2018 zijn gemaakt.

Het gaat om de categorieën sportseries of sportfoto enkel. Ook de series waarmee al eerder is gestart en die (pas) in 2018 zijn afgerond, kunnen  worden ingezonden. Vermeld dit nadrukkelijk bij de inzending.

Deze keer vormen Michael Kooren, Jerry Lampen en Jiri Büller (als winnaar van de Sportfoto van het Jaar 2017) de jury.

Hun keuze voor 2018 zal worden gepresenteerd tijdens het NSP Sport & Media Nieuwjaarsdiner, dat (onder voorbehoud) wordt gehouden op maandag 28 januari 2019. Over de locatie doen we later nadere mededelingen.

De jaarlijkse Nieuwjaarsbijeenkomst is enkele dagen voor de officiële uitreiking van de Zilveren Camera. Deze uitreiking vindt plaats op vrijdag 1 februari 2019 in theater Gooiland in Hilversum. De Zilveren Camera viert dan het 70-jarig jubileum met een zeer bijzondere bijeenkomst.

Cameraland heeft zich als sponsor van de ‘oude’ sportfoto van de NSP meteen als sponsor verbonden aan de nieuwe prijs en heeft besloten om het prijzengeld flink op te schroeven, mede om het belang van de nieuwe nationale Sportfoto van het Jaar te onderstrepen.

De winnaar krijgt een waardecheque van €2.500. De nummer twee krijgt een cheque van €1.000, nummer drie ontvangt een cheque van €500. Daarnaast stelt Cameraland de felbegeerde Kristallen Camera ter beschikking, die eerder werd gewonnen door Klaas-Jan van der Weij (2014), Koen Suyk (2015), Eric Verhoeven (2016) en Jiri Büller (2017).

Speciaal voor sportfotografen die (nog) niet bekend zijn met de inzendprocedure (zie ook de video’s) of hun kennis willen opfrissen, organiseert Stichting de Zilveren Camera op woensdag 28 november een informatieavond in Museum Hilversum.

DATUM EN TIJD

Woensdag 28 november 2018

20:00 – 21:30

LOCATIE

Museum Hilversum

Kerkbrink 6

1211 BX Hilversum

 

Sprekers zijn ZC-voorzitter Marcel Molle en directeur Richard Berlijn van Profotonet. Eduard de Kam vertelt het een en ander over de technische controle van de foto’s. Mireille de Steur doet de bijzonderheden van de inzendmodule uit de doeken.

Zoals vorige week bekend werd gemaakt, bundelen beide stichtingen de krachten om in gezamenlijkheid voortaan de Sportfoto van het Jaar uit de waaier van groots en meeslepend sportbeeld te kiezen.

Nadere informatie is te vinden op:

https://zilverencamera.eventbrite.nl