Nieuws

Winnaar 2015 in jury NSP

De jury voor de uitverkiezing Sportjournalist van het Jaar heeft uitbreiding ondergaan. Marco Knippen van Holland Dagblad Combinatie (Noord-Hollands Dagblad) is als oud-winnaar toegevoegd aan de vijfkoppige jury. Knippen was vorig jaar de winnaar van de prijs met zijn serie artikelen over de dopingpraktijken in de Keniaanse atletiek.

‘Ik vind het eervol’, reageerde Knippen, toen hij werd geïnviteerd aan te sluiten bij de jury van vijf. Die bestaat op dit moment uit Henk Mees (Brabant Pers), Guus van Holland (ex-NRC), Frans Oosterwijk (Sport & Strategie), Chris van Nijnatten (ex-AD, nu KNVB) en John Volkers (de Volkskrant).

Op 16 januari gaan de jaarprijzen van de Nederlandse Sport Pers (NSP) de deur uit bij het jaardiner, waarin ook de Sportpersoonlijkheid van het Jaar, het Talent van het Jaar en de Foto van het Jaar worden gekozen. De vorige editie, met Max Verstappen als de persoonlijkheid van 2015, was een doorslaand succes. De zaal in Rotterdam-Zestienhoven was uitverkocht.

Voor de competitie van Sportjournalist van het Jaar ontvangen de sportredacties binnenkort een uitnodiging hun beste materiaal in te zenden. De jury speurt dit jaar zelf ook actief naar het beste van het beste. Eind december wordt bij de juryvergadering in Amsterdam beslist wie de eervolle uitverkiezing toevalt.