IN DE SPO(®)TLIGHT

Beau Lemmens, van NAC naar De Wereld Draait Door

Vanaf haar vierde jaar al is Beau Lemmens (25) supporter van NAC Breda. Twee jaar lang lag haar werk op de communicatie-afdeling van de club, de laatste tijd als persvoorlichter. Nu kiest ze een andere weg, Beau Lemmens gaat bij het tv-programma De Wereld Draait Door aan de slag als redacteur cultuur en media.

Waarom ga je weg bij een club die zo na aan je hart ligt, Beau?

,,Ik ruil het ene mooie in voor iets anders dat ook heel mooi is om te doen. Ik hoefde zeker niet weg bij NAC. Ik heb er twee jaar gewerkt. Eerst op het perssecretariaat waar ik onder meer de accreditaties verzorgde en de contacten legde bij interviews. Na het vertrek van Jasper Saeijs heb ik als persvoorlichter mogen werken, maar deze kans bij een programma als De Wereld Draait Door wilde ik niet laten lopen.”

Beau Lemmens

Hoe ben je bij NAC terecht gekomen?

,,Af en toe moet je een beetje geluk hebben. Ik was supporter. Ik had vijftien jaar gevoetbald toen ik een tip kreeg dat er een vacature was op de communicatie-afdeling van NAC. Ik heb gesolliciteerd en mocht beginnen. Ineens stond ik niet meer op de B-Side, maar zat ik bij de wedstrijden op de perstribune. Ik had wel snel in de gaten dat je dan heel professioneel moet zijn.”

Wat deed je voor die tijd?

,,Ik werkte in een boekhandel. Ik heb geschiedenis gestudeerd, maar niet afgemaakt. Ik ben dan toch op mijn plek gekomen.”

Hoe verliep de overgang van boekhandel naar een voetbalclub?

,,Bij NAC heb je te maken met een club die heel veel losmaakt, met supporters die heel fanatiek reageren op mee- en tegenvallers. Dat maakt het werk intens en dynamisch. Je leeft van wedstrijd naar wedstrijd. Dat aspect zal ik wel gaan missen.”

Wat houdt je nieuwe werk in?

,,Ik hoop mijn steentje bij te dragen aan het programma, onderwerpen voorbereiden. Het lijkt me heel leuk om dat te gaan doen. We zitten met de redactie in de Westergasfabriek in Amsterdam, waar ook de studio is vanwaar de uitzendingen komen.”

Kon je zomaar weg bij NAC?

,,Ik heb eerst een week vakantie. Daarna begin ik in Amsterdam. Dat kon op korte termijn worden geregeld. Ik ben geen voetballer die ze aan zijn contract houden. Ik blijf supporter van NAC, hoor.”