Nieuws

Belevingsverhalen

Mountainbiken wordt in Nederland steeds populairder. Nieuwe fietsmerken en modellen volgen elkaar op. Het aantal routes stijgt flink, het ledental groeit verder en verder. Freelance-journalist Edward Swier schetst de populariteit in een boek met de titel ’Mountainbike in Nederland’.

Het boek wordt uitgegeven door de ANWB. ,,In het boek staan belevingsverhalen van elf bekende mountainbikers. Van Bart Brentjens, de eerste olympisch kampioen in 1996, tot zijn mogelijke opvolger Mathieu van der Poel, die volgend jaar voor goud in Tokio gaat”, meldt  auteur Edward Swier.

Naast Brentjens en Van der Poel belichten ook Corine Dorland, Bas van Dooren, Maarten Tjallingii, Bram Tankink, Erik Dekker, Laurens ten Dam, Theo de Rooij, Gerben de Knegt en Anna van der Breggen in dit boek hun favoriete Nederlandse (én Belgische) routes.

Swier: ,,Alle elf hebben, ook als ze allang niet meer professioneel met hun sport bezig zijn, enorm veel lol in het crossen door de bossen. Ze vertellen over hun eerste stappen in de sport, de ontwikkelingen van het materiaal. Ze halen herinneringen op aan hun mooiste avonturen op de mountainbike én vertellen over de uitdagingen voor de toekomst.”

Het boek bevat tevens vaste mountainbikeroutes zijn gekomen. De presentatie is op dinsdag 26 november (15.00) uur in Lage Vuursche.