SCHOT VOOR DE BOEG

Zinloos

Tja. Wat valt er nog te melden? Er is geen sport. Maar dat wist je al. Dat gaat nog wel even duren. Maar dat wist je al. Dat is vreselijk. Maar dat wist je al. ‘Maar er zijn ergere dingen’, moet je er dan direct aan toevoegen om niet het verwijt te krijgen dat je sport belangrijker vindt dan de volksgezondheid. Maar dat wist je ook al.

Alles is al gezegd. Alle discussies, over Overmars, de KNVB, Maurits Hendriks, de UEFA, de euro’s, de FIFA, de amateurs, de Tour de France; ze zijn al tot in den treure gevoerd. Iedereen heeft zijn plasje al gedaan. Wat heeft het voor zin daar nog iets aan toe te voegen?

Dit kan daarom weleens mijn kortste stukje ooit worden op deze plek. Maar dat wist ik al. Want ik had, als alternatief, over e-sports kunnen schrijven. Maar daar kijk ik niet naar. De virtuele koersen, simraces en FIFA-PlayStationtoernooitjes; ze kunnen me simpelweg niet boeien.

Het online dartstoernooi ‘PDC Home Tour’ leek nog het meest in de buurt te komen van ‘echte’ sport. Leek ja, want de beeldverbinding vanuit de huiskamers van verschillende dartstoppers was soms zo slecht, dat je niet eens kon zien of de pijlen überhaupt in het bord landden. Snel afgehaakt dus. Zoals Michael van Gerwen al wijselijk had besloten om niet mee te doen.

Het huiskamerevenementje bracht nog wel een klein lichtpuntje mee in de vorm van een nieuwskop waarvan we nooit hadden kunnen voorspellen dat ‘ie ooit op het sportkatern op NU.nl zou staan: Anderson en Gurney melden zich af voor Home Tour wegens te slechte wifi: https://www.nu.nl/darts/6045395/anderson-en-gurney-melden-zich-af-voor-home-tour-wegens-te-slechte-wifi.html. Daar moest ik dan wel weer om grinniken. Zoals humor sowieso weer het beste medicijn blijkt in zware tijden.  

Daarom tot slot een tip en een bekentenis in één. Deze corona-tijd heeft me weer helemaal Instagram ingesleurd. En dan niet zozeer om zelf allerlei zin en (vooral) onzin te posten, maar om accounts te volgen waar je oneindig doorheen kunt scrollen voor het bekijken van korte, bijzondere, creatieve en in veel gevallen erg grappige sportfilmpjes. FootballWave en 433 zijn momenteel mijn favoriete accounts.

Mocht je er ook klaar mee zijn, neem daar eens een kijkje. Heerlijk zinloos tijdverdrijf in deze zinloze periode. Daar knapt een mens van op.

 

DAAN SMINK

Bestuurslid NSP