Nieuws

Voor NSP-jaarprijzen naar Ahoy, nominaties zijn al welkom

Rotterdam Ahoy is op maandag 16 januari 2017 de locatie voor het Sport & Media Nieuwjaarsdiner. De NSP werkt hiervoor samen met Arko Sports Media. Mede dankzij Rotterdam Topsport is in 2017 Ahoy beschikbaar. Vorig jaar was hiervoor een zaal bij vliegveld Zestienhoven (‘Rotterdam The Hague Airport’) beschikbaar.

Bij het Nieuwjaarsdiner worden de NSP-jaarprijzen toegekend. In januari 2016 gingen de prijzen in de vier categorieën naar Max Verstappen (sportpersoonlijkheid), Marco Knippen (sportjournalist), Michel Abbink (talent) en Koen Suyk (sportfoto). Max Verstappen nam de prijs in Rotterdam persoonlijk in ontvangst

Voor de verkiezingen in vier categorieën kunnen sportredacties en fotografen binnenkort nominaties indienen bij de NSP. De sportpersoonlijkheid wordt gekozen door het bestuur van de NSP. Marco Knippen is als winnaar van 2015 toegetreden tot de jury voor de sportjournalist van het jaar.Onder voorzitterschap van NSP-bestuurslid bestaat de jury verder uit Guus van Holland, Henk Mees, Chris van Nijnatten en Frans Oosterwijk. Het sportjournalistieke talent van het jaar wordt gekozen door een jury bestaande uit columniste Diana Kuip, docent Theo Dersjant, Martijn Hendriks (NOS) en NSP-bestuurslid Gerard den Elt. Een zestal fotografen beoordeelt de tien genomineerde foto’s waaruit de winnende wordt gekozen.