SCHOT VOOR DE BOEG

KARIN MULDER

Goede Vrijdag

Hoe goed kan een Goede Vrijdag zijn? In Emmen zijn de verwachtingen dit jaar hooggespannen. Christenen herdenken de dood van Jezus aan het kruis op deze dag. Ook in Emmen zal er ongetwijfeld teruggedacht worden aan de zachte dood, die de club vorig jaar stierf, na degradatie uit de Eredivisie.  

,,Ik heb twee uur lang ergens in een gang in het stadion gelegen", zei voorzitter Ronald Lubbers van FC Emmen. Hij was volledig knock-out na de degradatie. Mooie verhalen over de Great Escape en de Houdini-act van de Drentse club bleven slechts verhalen.  En dat terwijl Lubbers drie jaar daarvoor, op exact dezelfde datum, werd gezien als de grote verlosser. Met de eerste promotie ooit had hij, samen met zijn trouwe apostel Dick Lukkien, na al die jaren het onmogelijke toch mogelijk gemaakt. Het zorgde ervoor dat de Drenten 'rechtop' gingen lopen: niet langer in het rood/wit van Ajax, PSV of Feyenoord maar in hun 'eigen' rood-wit 

Karin Mulder

Twee dagen na de degradatie sprak de voorzitter slikkend en snikkend de supporters toe.  ,,Ik ben zo trots op deze club, we moeten samen terug." Maar of hij er toen ook ECHT in durfde te geloven...? 

Fakkels, vuurwerk en gezang. Een corteo of in goed Drents: een optocht. Afgelopen vrijdag was het weer zover. Supporters van FC Emmen liepen samen naar de Oude Meerdijk .Op de voorste rij van de optocht werd een spandoek meegedragen: 'Alles geem'. Kort maar krachtig, weinig woorden. Zo doen wij dat in Drenthe. Maar de promotie-kriebels zijn terug.  

De FC Emmen-fans reizen op Goede Vrijdag al met de paasgedachte naar Dordrecht. Ze zijn bezig met de herrijzenis van hun club. Winst is genoeg voor terugkeer naar het hoogste niveau. En neemt u het ons niet kwalijk als wij vrijdagavond, zo rond de klok van tien uur, al Pasen vieren in Drenthe. Emmen staat weer op. En tot die tijd branden we kaarsjes voor de verlosser... 

Fijne Paasdagen.... 

KARIN MULDER, bestuurslid NSP