Nieuws

Krentenwegge als specialiteit

De muziek klonk wel eens te hard, maar voor de journalisten waren de werkomstandigheden  bij de FBK Games in Hengelo prima, oordeelde Tubantia-verslaggever Ralph Blijlevens. ,,Een hele verbetering in vergelijking met voorgaande edities, toen atleten zich in de chaos bij de uitgang van het stadion snel uit de voeten konden maken.”

Door Ralph Blijlevens

Ralph Blijlevens

Als Gerard den Elt vraagt wat ik vind van de parkeervoorzieningen voor de pers tijdens de FBK Games, kan ik hem geruststellen. ,,Dik in orde. Ik heb m’n fiets naast de poort van het FBK-stadion geparkeerd.’’ Het voordeel van een wedstrijd aan de goede kant van de IJssel. 

Eerder die week heb ik, komende vanuit het westen, al diverse FBK Games-borden langs de A1 zien staan en ook rondom Hengelo en het atletiekstadion hangen genoeg parkeeraanwijzingen. Van collega’s ter plekke hoor ik hierover geen klachten.

Toch kent de 41ste editie een valse start. De perstent bevindt zich op de locatie waar die de laatste jaren altijd te vinden is, maar eenmaal binnen ontbreekt de typische Twentse gastvrijheid: er is geen koffie en een gastheer of -vrouw laat zich evenmin zien. 

Dan maar naar de perstribune, op zoek naar de aangewezen locatie om vanaf daar het atletiekgala bij te wonen. Naam- en mediastickertjes geven de juiste werkplek aan. Een interactief touchscreen (met daarop alle wedstrijdinformatie en recente uitslagen) delen tussen twee personen is prima te doen. Wifi-netwerk en wachtwoord zijn eerder al per mail gestuurd. 

Lastiger wordt het als drie stickers op het werkblad zijn geplakt, met daarachter slechts twee kuipstoeltjes. Gelukkig zijn er voldoende plekken op de ruime perstribune en wordt niet moeilijk gedaan als elders een plekje wordt gezocht en gevonden.

Een volle perstribune (Foto: NSP)

Ondertussen is in de perstent de grote koelkast niet alleen maar voorzien van flesjes water. Belangrijker is de aanwezigheid van koffie & thee, schalen met gesmeerde broodjes en de niet te evenaren Twentse krentenwegge. Degene die deze specialiteit aan hun mond voorbij heeft laten gaan, mag volgend jaar in de herkansing.

Fotografen infield en outfield (Foto: NSP)

Over de arbeidsomstandigheden van de fotograferende collega’s kan ik geen oordeel geven. Wat betreft de schrijvende pers is tijdens de 41ste editie van het atletiekgala achter het finishgedeelte in het stadion de mixed zone ingericht: via een korte chicane passeren alle atleten de media. Waar nodig verlenen Eric Roeske en Maaike Hofmeijer hand- en spandiensten. 

Mixed zone met Lieke Klaver( Foto: NSP)

Een hele verbetering in vergelijking met voorgaande edities, toen atleten zich in de chaos bij de uitgang van het stadion snel uit de voeten konden maken. Als ze daar tenminste nog wat energie voor beschikbaar hadden. Enige stoorzender deze pinkstermaandag is af en toe de luide muziek tussen de verschillende onderdelen. Al met al prima werkomstandigheden.

Ralph Blijlevens (54) is één van de twee topsport-verslaggevers bij De Twentsche Courant Tubantia en neemt de grote internationale sportevenementen in het verspreidingsgebied van de krant voor zijn rekening. Één van die wedstrijden is de FBK Games in zijn woonplaats Hengelo.