Nieuws

Prijsuitreiking jaarprijzen NSP op maandag 30 januari in Rijswijk

De jaarlijkse uitreiking van de NSP-prijzen vindt dit jaar op maandag 30 januari (inloop 16.30uur) plaats in het hoofdkantoor van de Nederlandse Loterij in Rijswijk. De NSP is nog volop bezig met de organisatie van het programma, maar de datum kan alvast in de agenda. Aanmelden (gratis) kan via info@nsp.nl. Doe dat tijdig, want het aantal personen dat aanwezig kan zijn is niet onbeperkt.

Willem Vissers, uitgeroepen tot NSP sportjournalist van het Jaar 2021 (Foto: Stephan Tellier)

Op die dag zal tijdens een hapje en een drankje de NSP Sportpersoonlijkheid van het Jaar 2022 bekend worden gemaakt, evenals de Sportfoto, de Sportjournalist, de Scoop en het Sportjournalistieke Talent van de jaargang 2022. De top 10 van foto’s die meedingen naar de titel Sportfoto van het Jaar is elders in deze nieuwsbrief en op onze website terug te vinden. De kandidaten voor de drie eerste prijzen zullen tijdens de bijeenkomst worden tentoongesteld.

Behalve de prijsuitreikingen willen we in Rijswijk ook terugkijken op de WK voetbal in Qatar. Wat zijn de lessen van dat WK? Was er voldoende evenwicht in de verslaglegging van enerzijds het sportieve gedeelte en anderzijds de situatie rond arbeidsmigranten en mensenrechten?  En in hoeverre kan worden voorkomen dat de voetbalwereld straks geruisloos het WK 2030 in Saoedi-Arabië wordt in gerommeld, zodat de hele discussie weer van voren af aan begint? Daarover houden we onder leiding van presentator Marcel Maijer een paneldiscussie met enkele collega’s die vanuit Qatar verslag hebben gedaan van het omstreden kampioenschap. De namen van de deelnemers maken we in de volgende nieuwsbrief bekend, evenals nadere details over het programma.