Nieuws

Accrediteren voor Europese Spelen in Polen vóór 31 maart

Journalisten en fotografen die komende zomer de European Games in de Poolse stad Krakau willen bijwonen moeten zich vóór 31 maart accrediteren via NOC*NSF. De Europese Spelen worden gehouden van 21 juni tot 2 juli. Dit is de derde editie van de European Games. De eerste editie was in 2015 in Baku, de tweede in 2019 in Minsk.

De Europese Spelen worden net als de Olympische Spelen en Paralympische Spelen eens in de vier jaar gehouden, telkens in het jaar voorafgaand aan de Olympische Spelen.

Voor een aantal van de sporten op de European Games is een olympische kwalificatie te verdienen. Olympisch kampioen judo Mark Huizinga (Sydney 2000) is de chef de mission van de Nederlandse ploeg.

Journalisten en fotografen die verslag willen doen van dit evenement kunnen een mail sturen naar Sonya Schonewille van NOC*NSF. In die mail graag voor- en achternaam (zoals in paspoort) vermelden, de naam van de organisatie/medium of opdrachtgevers, alsmede de gewenste accreditatie (geschreven pers, internet, radio, ENR) of foto).

Meer informatie over de European Games via https://www.european-games.org/ en via https://nocnsf.nl/nieuws/2022/12/mark-huizinga-chef-de-mission-europese-spelen-krakau-2023