Nieuws

Olav Mol vindt Belgische uitweg voor commentaar bij Formule 1

Formule 1-commentator Olav Mol heeft een uitweg gevonden voor liefhebbers van zijn commentaar bij de races. Voor radiozender Grand Prix Radio heeft hij de Belgische radiorechten verworven, die via een app beluisterd kunnen worden. Als het commentaar synchroon loopt, kan dat worden gecombineerd met de beelden van streamingsdienst Viaplay. 

Het contract dat Mol had op de Nederlandse radiorechten werd per 1 februari niet verlengd door Formule One Management. Ze kwamen in handen van Viaplay. ,,Het voelt alsof ik monddood ben gemaakt. Ik heb nog nooit gehoord dat een tv-zender last heeft van een radiozender. Om mijn commentaar optimaal te kunnen volgen, heb je ook de beelden op tv nodig. Dus botst het volgens mij niet”, zei Mol in een eerste reactie op het verlies van de Nederlandse radiorechten.

Via zijn eigen online radiodienst Grand Prix Radio kon Olav Mol vorig jaar commentaar blijven leveren bij de races. Kijkers van Viaplay en F1 TV Pro konden zo het commentaar behouden waarmee ze vertrouwd waren geraakt in de jaren dat Mol commentaar gaf op tv-zender Ziggo.

Met het overgaan van de Formule-1 rechten naar Viaplay verdween na negen jaar de stem van Mol bij de tv-beelden van Ziggo. Volgens Olav Mol heeft Viaplay doelbewust de Nederlandse radiorechten verworven om zodoende een volledig monopolie in Nederland te verkrijgen.