Nieuws

Jos Heymans (1951-2023)

Voormalig politiek verslaggever voor RTL Jos Heymans overleed op donderdag 2 maart na een kort ziekbed. Voordat Heymans zich op de politieke verslaggeving richtte, was hij een tijdlang vanaf 1973 als sportverslaggever werkzaam voor achtereenvolgens het regionale dagblad Het Binnenhof en de samenwerkingsorganisatie GPD. Jos Heymans (1951-2023) is 72 jaar geworden.

Als sportverslaggever volgde Jos Heymans in de jaren tachtig het Nederlands Elftal, het topvoetbal en de ontwikkelingen binnen onder meer de KNVB.

Jos Heymans (foto: ANP/ Bart Maat)

Jos Heymans werd geboren in Schiedam, als zoon van de eigenaar van een wierookfabriek in Scheveningen. Hij verkoos de journalistiek, zijn grote passie, boven een toekomst in het familiebedrijf. In 1995 begon hij bij RTL Nieuws. Heymans schreef twee boeken, onder meer over de opkomst van Pim Fortuyn en over de formatie in 2010 van het minderheidskabinet van CDA en VVD.

Ook was hij jarenlang voorzitter van de Parlementaire Persvereniging en bestuurslid van perscentrum Nieuwspoort. Tot voor kort maakte hij nog columns voor RTL. ,,Jos hoort zeker thuis in de eregalerij van RTL Nieuws”, zei voormalig  RTL-hoofdredacteur Harm Taselaar over Heymans na diens overlijden.