Nieuws

Nieuw boek van Yoeri van den Busken in aantocht over Marianne Timmers missie

In november, cadeaumaand bij uitstek, verschijnt het nieuwe boek van de hand van Yoeri van den Busken over de gezondheidsmissie van drievoudig olympisch kampioene Marianne Timmer.

'Het evenwicht herstellen, dát is mijn missie', zegt ‘Timmertje, Timmertje’ over de aanleiding tot haar nieuwe boek De Timmerfabriek.

In het 224 pagina’s tellende boek gaat Timmer (1974) in op het thema gezond oud worden en het bestrijden van obesitas. Zij zegt zich dagelijks af te vragen waarom volwassenen zwaarder worden en minder bewegen. Steeds meer jonge kinderen lijden aan obesitas.

De cover van het boek De Timmerfabriek van auteur Yoeri van den Busken.

Tijdens de coronapandemie, toen het land stilviel, besloot ze daarom het fundament te leggen onder De Timmerfabriek. Daar kan iedereen werken aan zichzelf. De olympisch kampioene van 1998 en 2006 begeleidt mensen op het gebied van vitaliteit. Daardoor is ze ook een veelgevraagd spreker in het bedrijfsleven.

Van den Busken beschrijft haar kennis en opvattingen, spreekt met hem openhartig over haar eigen mentale worsteling, over intrinsieke motivatie en weerbaarheid. Daarnaast gaat ze in gesprek met André Kuipers, Floor Jansen, Peter Heerschop, Leontien van Moorsel, Viggo Waas, Goedele Liekens, Humberto Tan, Chatilla van Grinsven en Hugo de Jonge.

Het boek ligt eind november in de boekwinkels, is van uitgeverij Inside en gaat €22,99 kosten.