Nieuws

Kicker herovert koppositie Duitstalige sportsites

Voetbalwebsite Kicker heeft de koppositie op de ranglijst van Duitstalige sportsites herwonnen. In de maand augustus kwam de vaste koploper onder de Duitse websites op sportgebied uit op een kleine 244 miljoen bezoekers. Dat aantal is nog wel (ver) verwijderd van het oude record van Kicker uit oktober 2022, toen er in die maand bijna 287 miljoen bezoekers werden genoteerd, meldt de website sportjournalist.de van onze Duitse zusterorganisatie VDS.

Kicker geldt al jaren als de vaste nummer 1 in Duitsland.

Kicker heroverde de kooppositie op de website Transfermarkt (ruim 196 miljoen bezoekers), die doorgaans druk wordt bezocht in de maanden waarin de transferwindow open is of wanneer er veel gedoe is rondom de overgang van sterspelers. Voor Transfermarkt.de betekent het wel een nieuwe record qua bezoek online, mobiele websites en andere sociale kanalen.

De cijfers zijn verzameld door het instituut IVW, een staatsonafhankelijke, niet-commerciële en neutrale testinstelling voor de Duitse reclamemediamarkt. Het IVW staat onder gezamenlijk toezicht van media-aanbieders en adverteerders, evenals media- en reclamebureaus. De cijfers van alle marktpartijen zijn nog steeds slechts “in beperkte mate vergelijkbaar”, waarschuwt het instituut.

Zo is het vanwege wettelijke regelgeving het niet langer toegestaan onderscheid te maken tussen binnenlandse en buitenlandse bezoekers. Voorheen kwam twee derde van het aantal bezoekers aan Transfermarkt uit het buitenland. Volgens IVW kan dit bezoek grotendeels niet worden gecontroleerd.

Sport1 staat derde op de ranglijst met 81,7 miljoen bezoekers.