Nieuws

8200 geaccrediteerde journalisten bij Olympische en Paralympische Spelen Parijs

Circa 8200 journalisten, fotografen en  niet-rechtenhouders zijn geaccrediteerd voor de Olympische en Paralympische Spelen, maakte directeur Broadcast and Press Operations Marie Depecker vorige week op het AIPS-congres in Santa Susanna bekend. Dat aantal wordt nog aangevuld met verslaggevers, presentatoren en cameramensen namens de rechtenhouders.

Marie Depecker, directeur Broadcast and Press Operations van Paris 2024, tijdens haar presentatie op het AIPS Centenary Congress in Santa Susanna (Foto Carlo Pozzoni/AIPS Media)

Het accreditatieproces is afgerond en weldra zal worden begonnen met de vervaardiging van de accreditaties, aldus Depecker. Nederland beschikt over 72 accreditaties voor de nieuwsorganisaties.

Voor de Olympische Spelen zijn er 3800 accreditaties vastgesteld voor geschreven media, 1700 voor fotografen en 575 voor niet-rechtenhouders. De Paralympische Spelen zullen worden gevolgd door 1300 verslaggevers namens geschreven media, 600 fotografen en 160 niet-rechtenhouders.

Alle geaccrediteerde mediavertegenwoordigers kunnen voor en tijdens de Spelen gratis gebruik maken van het openbaar vervoer, inclusief een nachtnet. In de officiële mediabussen is 4G- en 5G-internet beschikbaar. Voor wie liever gebruik maakt van een scooter, motor of (elektrische) fiets is een aparte stalling beschikbaar bij de venues. Fiets- en motorhelmen mogen meegenomen worden binnen de venues.

Verder maakte Depecker bekend dat voor de media in het Main Press Center een driegangenmenu beschikbaar is voor €18.