Nieuws

Boze fan FC Utrecht valt duo RTV Utrecht aan

Vooraf aan de voetbalwedstrijd voor de Europa League tussen FC Utrecht en Lech Poznan zijn donderdag 27 juli een verslaggever en cameraman van RTV Utrecht aangevallen door een supporter van FC Utrecht. De supporter is opgepakt. RTV Utrecht heeft aangifte gedaan.

De twee journalisten maakten buiten het stadion sfeerbeelden van supporters die naar het stadion liepen. Volgens RTV Utrecht werd een van de supporters boos omdat er gefilmd werd. Hij eiste op dreigende toon dat er gestopt werd met filmen en pakte de camera af. Deze camera is daarbij vernield. Agenten hebben de twee journalisten vervolgens ontzet en de man opgepakt.

Het was vooraf aan de wedstrijd korte tijd onrustig bij het stadion. Supporters van FC Utrecht zochten daar contact met de Poolse aanhang. Daarbij werd ook heen en weer geschreeuwd door de supporters. Eerder ontstond al een grimmige sfeer toen zowel supporters van FC Utrecht als supporters van het Poolse Lech Poznan zich verzamelden in het centrum. In totaal hield de politie zes mensen aan in de binnenstad en bij het stadion.