IN DE SPO(®)TLIGHT

Ruud Dimmers, initiatiefnemer website racingnews365.nl

De website Racingnews365.nl is verkozen tot de beste Nederlandse sportwebsite van 2018. Aan de publiekverkiezing deden 400.000 mensen mee. Ze konden stemmen in 35 verschillende categorieën. De website is een initiatief van Ruud Dimmers uit Tilburg.

Ruud Dimmers

Twee jaar lang combineerde Dimmers zijn hobby Formule 1 met een baan als inkoper van een technisch installatiebedrijf. Vanaf 2017 bouwde hij samen met twee Formule 1-journalisten en business partner TDE de eenvoudige WordPress site uit tot een professioneel platform voor de Formule 1-liefhebber. 

Racingnews365 hield onder meer grote namen als Ziggo Sport, Voetbal International en Fox Sports achter zich. Met name racefans kozen massaal voor Racingnews365.nl, dat tevens tot populairste sportwebsite werd uitgeroepen. Voor de website zijn drie journalisten werkzaam. Maandelijks worden er miljoenen bezoekers genoteerd. 

,,Sommige mensen verklaarden mij voor gek toen ik twee jaar geleden mijn baan opzegde om mijn droom achterna te gaan. De awards zijn voor ons een bevestiging dat er op het gebied van Formule 1 nog voldoende plek is voor gedegen en kwalitatief goede journalistiek”, stelt Dimmers in een interview met het Brabants Dagblad.

Volgens Dimmers is Racingnews365 niet afhankelijk van het knippen en plakken van content op andere sites. Dimmers: ,,We wonen in 2019 alle races bij en komen met meer exclusieve content vanaf de circuits. Daarnaast willen we meer en meer een community vormen waar raceliefhebbers niet alleen al hun informatie weten te vinden, maar ook zelf interactief met elkaar in discussie kunnen.”

Dimmers beseft dat zijn website in sterke mate meelift op het succes van Max Verstappen.  ,,Drie letters, Max”, schetst Dimmers het succes van de website. ,,Verstappen is echt een coureur met onwijs veel talent en hij heeft de sport ook echt veranderd. Niet alleen voor Nederland maar ook voor de rest van de wereld.''

De interesse voor Formule 1 ontstond bij Dimmers ongeveer 25 jaar geleden ontstaan. ,,Na Studio Sport kwamen de reportages over die 'dure dinky toys' zoals Mart Smeets ze noemde, dat vond ik wel interessant”, vertelt Dimmers.

Zelf is Dimmers nog nooit bij een Formule 1-race geweest. Raar? ,,Nee hoor, want dat zijn de dagen dat er gewerkt moet worden.”